Sunday, July 3, 2011

Despre medicini

cnv000012.jpg

Acu’ ceva timp ma aberam pe aici despre alternative la stiinta moderna.

Ieri, imobilizat la pat, ma uitam la un batran intelept dintr-un trib din Noua Guinee. Explica cum e cu bolile la ei si cum fac ei sa scape de ele. Daca cineva cade la pat inseamna ca la un moment dat un soi de spirit rau, intrupat intr-un cunoscut, i-a mancat maruntaiele si toata carnea si i-a inlocuit-o cu iarba fara ca saracul om sa stie ce i s-a intamplat. Bolnavul atunci trebuie sa numeasca vinovatul si tribul rezolva problema. Cel numit de el, primul nume spus, e predat legat fedeles de neamuri familiei bolnavului. Care familie il taie bucatele si asa mai departe. Batranul respectiv, de altfel foarte simpatic si dornic in a impartasi vesticilor din tainele vietii in padurea lor, participase activ la “vindecarea” a vreo 20 de rude de ale lui in felul asta.

Eu, acum, ce sa mai zic? Nu pot decat sa multumesc medicinei moderne ca exista. Daca e o cruce la care ar trebui sa ne inchinam, poate ca e aia verde din farmacii.

posted by Cristi at 12:20 pm  

1 Comment »

  1. :) )) Ma acuma…na… gindeste-te si tu un pic…sa stai imobilizat la pat si sa iti contempli lista de dusmani in timp ce, eventual, bei o cafeluta…Si sa indici, cu un deget acuzator si atotputernic… “Din cauza LUI m-am imbolnavit! Pe EL!”:))))))

    Comment by sinzi — July 3, 2011 @ 1:23 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Powered by WordPress