Saturday, January 1, 2011

Despre cunoastere

 cnv000024.jpg

Cand vorbim despre cunoastere, noi, ca vestici, ne gandim instinctiv la stiinta, uitand ca exista scoli si traditii de mii de ani dedicate aceluiasi subiect, cunoasterea, si care nici nu isi pun problema sa gandesca in termenii restransi in care gandeste vestul.

Nu, n-am sa fac tocmai EU apologia misticismului, vreau doar sa subliniez ca uneori cunoasterea nu inseamna  numai cifre, rapoarte si experimente. Poate ca uneori pentru o viziune completa asupra lumii ai nevoie de macar doua puncte de veder, de doua unghiuri. De doua nuante. Asa cum pentru a percepe adancimea ai nevoie de doi ochi, e posibil sa poti avea nevoie de doua cai diferite prin care sa obtii informatii.

Si oricum, chiar si asa, uneltele nu sunt utile in sine, harta nu e teritoriul, cuvintele sunt imprecise, iar imaginea, oricat de ‘treide’, e doar o iluzie.

posted by Cristi at 10:25 am  

3 Comments »

 1. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor ÅŸi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  http://www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  Comment by vlad — January 7, 2011 @ 12:53 am

 2. Salut! Si eu am gasit intamplator blogul tau, nu sant de la niciun radio,tv sau etc,insa te felicit si eu. Imi place cum scrii, si poate te incurajezi sa o faci asta mai departe !!

  Comment by fratiman kinga — May 23, 2011 @ 2:45 pm

 3. [...] ceva timp ma aberam pe aici despre alternative la stiinta [...]

  Pingback by Diverse » Despre medicini — July 3, 2011 @ 12:20 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Powered by WordPress